3 juni 2011

Världsrekord!

Ibland dyker The Viktor Report ner i den mer navelskådande delen av den politiska bloggosfären. Oftast är det rent självskadebeteende från vår sida, men ibland är det hysteriskt underhållande. Då är det som bekant ofta det socialdemokratiska megafonnätverket Netroots som står för festligheterna.

I vad som måste vara svenskt världsrekord i horribel debattmetodik har ledaren för Netroots, Johan Westerholm, kommit fram till att ett gäng borgerliga bloggare indirekt stöder dödsfall på byggarbetsplatser. Beviset för detta är att de inte är med i en viss Facebookgrupp mot dödsfall på byggarbetsplatser. Utdrag:

”/…/ Det jag kan ha mina funderingar över är kanske inte så mycket att mina politiska motståndare Mary X Jensen, Fredrik Antonsson, Fredrik Lidby och Thomas Böhlmark inställning till den förda politiken. Det jag kan tycka är direkt osmakligt är däremot att denna FB-grupp, som bara vill markera mot det ökande antalet dödsfall, är så i totalt avsaknad av företrädare för Alliansen i allmänhet och moderaterna i synnerhet. Mary, för att ta ett exempel, brinner mer för vår statschefs mediebild än hon vill vara med och skänka de som dör på sina arbetsplatser en tanke under en enda ynka minut.
Ingen av dem har haft orken, modet eller intresset att gå med i FB-gruppen för att markera sin respekt för de som förlorar livet i arbetet. Alla finns de i andra fora med på FB i en rad andra grupper men inte i denna.
Detta säger tyvärr en hel del om vilken människosyn som främst moderater odlar. /…/”

Alltså. Om George W Bush satte 00-talets agenda – ”den som inte är med oss är mot oss” – är det Anton Abele-doktrinen som gäller här på 10-talet. Det du inte är för måste du vara mot. På Facebook.
Medan vi panikletar och addar oss igenom Facebooks miljoner grupper för behjärtansvärda ändamål fnular TVR lite på Westerholms framtida yrkesbana. Han är säkert en duktig politiker, men vi är helt övertygade om att han istället borde satsa på en karriär som telefonförsäljare:

– Är du mot bra dammsugare?
– Nej.
– Bra, då levereras den i nästa vecka.

För att travestera Göran Greider: Det måste finnas en väg ut ur det här debattsamhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.