12 aug. 2011

Vilken festival är ditt parti?

Sommartider är festivaltider. Allra mest den här helgen, då varenda tjomme med Facebookkonto verkar vara iväg på något ”episkt”. The Viktor Report vill förstås inte missa tåget och bidrar på sitt eget sätt – nämligen genom att avslöja vilken festival som passar just dig bäst. Helt beroende på vilket parti du sympatiserar med.

Miljöpartiet
Way Out West
15 000 södermalmare åker till en skogsdunge i Göteborg och känner sig exotiska.

Moderaterna
Stockholm Water Festival
En massa saker går åt fanders, vilket man i efterhand beklagar samtidigt som man påpekar att tanken var god. Det är stort, pråligt, alla ska vara med men ingen vet vad syftet är.

Sverigedemokraterna
Medeltidsveckan på Gotland
Marginaliserade figurer i samhällets utkant samlas för att återuppväcka en tid då de kulturella influenserna kom från Tyskland istället för från resten av världen.

Vänsterpartiet
Sweden Social Web Camp
En grupp upplysta dricker sprit och samtalar om revolutioner och om hur mycket bättre allt skulle varit om alla andra jävlar bara fattat hur saker egentligen ligger till.

Feministiskt initiativ
Stockholms modevecka
Eliten samlas för att imponeras av varandras allra senaste rön. Ingen utomstående släpps in, men en liten grupp hipsters hänger på ändå eftersom det är bra för imagen.

Socialdemokraterna
Uppsala Reggaefestival
Man känner sig ständigt motarbetade av resten av samhället, men ger för den sakens skull inte upp drömmarna om den gyllene eran på 60- och 70-talen. Hög kvot av ansiktsbehåring.

Folkpartiet
Allsvenskan i fotboll
Man kampanjar för fair play, satsar på utveckling och snackar ständigt om att komma ut i Europa. Sen slutar det ändå alltid med fler poliser och krav på hårdare tag.

Kristdemokraterna
Sommaren på Gröna Lund
Gör bokningar för att locka allt från småbarn till pensionärer, men envisas med att stänga av musiken och slänga ut folk vid tiorycket för att inte störa grannarna.

Centerpartiet
Hultsfredsfestivalen
För länge sen var man störst och starkast, men numera spelar det ingen roll vad man slänger in för akter – konkursen tycks ständigt hotande. De få som är kvar klagar mest på att de inte längre känner igen sig.

1 kommentar:

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.