9 aug. 2011

Silvias sanningskommission

Drottning Silvias egen undersökning av nazistanklagelserna mot hennes far Walther är nu klar. Den visar att fadern inte alls tog över en judisk fabrik på omoraliska grunder - istället bytte han fabriken mot en anläggning i Brasilien, och räddade därmed i princip livet på den judiske affärsmannen.

Enligt obekräftade uppgifter till The Viktor Report visar utredningen också att Walther Sommerlath i hemlighet försenade det tyska atomprogrammet, ofta tände ljus vid Gustaf II Adolfs dödsplats i Lützen, gillade kattungar samt tog fyra guld i Berlin-OS 1936.

6 kommentarer:

  1. Sanning, sa Bull.

    SvaraRadera
  2. Walther Sommerlath övertog en judisk affärsmans fabrik utan att betala någon ersättning. Det var en del av den arisering som skedde under nazisterna. Judar blev av med sina tillgångar antingen genom ren konfiskation eller genom mycket låg ersättning. Att den egentlige ägaren kunde flytta till Brasilien undantar inte Sommerlaths ansvar på någon sätt. Han var en aktiv nazist som skodde sig på judars tillgångar.

    SvaraRadera
  3. Den judiske affärsmannen och hans familj räddades från en säker död av Silvias pappa. Det tycker jag är hedersvärt. Att vissa klagar på detta tycker jag är lågt. I enlighet med de nazistiska lagarna kunde judars affärer/fabriker/ägodelar konfiskeras av tyskar. Att nu Silvias pappa gav bort sin kaffeplantage och tre fastighetstomter för något han kunde ha fått gratis visar att han till skillnad från många andra hade en del folkvett. Även det är hedersvärt.

    SvaraRadera
  4. Silvias pappa var en del av förtrycket genom att vara aktiv nazist. Hon tog dessutom tillbaka plantagen och tomterna efter sex månader.

    SvaraRadera
  5. En svåger till Silvias pappa fick tillbaka kaffeplantagen ja. Men de tre tomterna behöll den judiske affärmannen. Silvias pappa räddade ju livet på den judiske affärsmannen OCH gav han möjlighet till ett nytt liv i soliga Brasilien. Förstår inte hatet?

    SvaraRadera
  6. Och aldrig, aldrig skulle det skrivas i svenska medier om att helgonet Olof Palmes morbror var nazist och byggde ett koncentrationsläger i Monowitz och använde Auschwitz-fångar som arbetskraft.

    SvaraRadera

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.