4 juli 2011

Bilhandlare och partiledare

SVT Debatt har låtit Sifo ställa den för svensk politik måttligt avgörande frågan ”Vilken partiledare skulle du helst köpa en begagnad bil av?”. Eftersom undersökningen bekostats av våra och era licenspengar ska The Viktor Report givetvis analysera utfallet, inte minst eftersom det innehåller vissa intressanta inslag.

Då pratar vi naturligtvis inte om den vinkel som SVT väljer, nämligen att betydligt fler vill köpa av Reinfeldt än av Juholt. Det är ju fullständigt elementärt – i huvudet på såväl TVR som, tror vi, resten av svenska folket blir ju detta valet mellan en trist men välbesiktigad Audi och en fultrimmad gammal amerikanare. (Det sista roligare att köra, men mycket vanskligt som investering.)

Mer intressant då att 15 procent av svenskarna vill köpa en begagnad bil av något av Miljöpartiets språkrör. Siffror som borde orsaka en intern förtroendekris, med tanke på att en föråldrad bilpark pekats ut som ett av de allvarligaste miljöproblemen i landet.

Eller att hela 12 procent vill handla av Maud Olofsson (C), trots att hon under de senaste åren gjort allt för att inte behöva ha med bilar att göra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.