10 juli 2011

Framtidskommissionen

Regeringens lansering av sin "Framtidskommission", presenterad av Fredrik Reinfeldt på måndagen, blev ett av Almedalsveckans mest omtalade utspel. Tillika ett av de mest hånade. "Regeringens idétorka har gått så långt att man tillsätter en statlig utredning i frågan", menade mången vänsterdebattör och fick skrattarna på sin sida.

The Viktor Report tycker att kritiken är orättvis. Regeringens huvudidé är som alla vet arbetslinjen. Fler möjligheter till jobb måste skapas, särskilt för de som i dag har en svag ställning. Om detta är såväl allians som opposition överens.

En statlig "framtidskommission" låter i ljuset av det som en synnerligen vettig stödinsats för att få in fler lågproduktiva moderater på arbetsmarknaden.

1 kommentar:

  1. Med tanke på arbetsmarknadsläget för politiker, där till och med gamla v-riksdagsmän går arbetslösa trots att de inget hellre vill än att undvika att leva på fallskärmar, så kommer det nog krävas riktigt tunga tag: en utredning med brett parlamentariskt stöd och deltagande från alla läger (ja, utom mobboffren i SD förstås).

    SvaraRadera

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.