14 juli 2011

Politisk taktik. Grundkurs.

Case:

Din huvudmotståndare har lanserat en kampanjsajt som förlöjligar er partiledare och kritiserar er ekonomiska politik. Den är småelak, visst, och även om det finns inslag av fyndighet så kan humorvärdet i sajten diskuteras.

Det sistnämnda har säkert bidragit till att spridningen för den här kampanjsajten hittills varit högst begränsad. Visst, på Twitter har den länkats runt bland de närmast berörda. En och annan politisk megafonbloggare ur motståndarlägret har hyllat sajten, och någon ur det egna lägret har klagat på den. Men annars; stiltje. Tilltaget tycks helt enkelt ha passerat under allmänhetens radar.

Vad gör du nu?

1. Ingenting. Det är ju uppenbarligen ingen skada skedd.

2. Skriver en debattartikel om kampanjsajten i Sveriges största kvällstidning, sparkar upp allmänhetens ögon för saken i fråga och garanterar en debatt inte bara om kampanjsajten som sådan, utan också om relevansen i den hårda kritiken mot er ekonomiska politik.

* * * * *

FACIT

Svar 1: Du är en vanlig, hyfsad politisk taktiker.

Svar 2: Du är Carin Jämtin.


4 kommentarer:

  1. Jämtin måste sannerligen ha glömt hemsidorna som skapades med slogans som "tre påsa chips" och den minst lika envisa "40000 miljarder". Men tonlägen är kanske bara "tramsigt" när det riktar sig mot vänstern.

    Bra mycket mer demokratiskt att diskutera vad partiledare lovar och inte lovar än att, tja, inte göra det.

    SvaraRadera
  2. så jäkla bra blogg du driver. sjukt att man kan kombinera sådan extrem kunskap med vackert språkbruk som även är underhållande. för jag förutsätter att det är du själv som tänker till o formulerar dig. om det inte skulle vara det så vill jag inte ens veta av det utan lever då hellre i ovisshet. tack för att du sticker ut o faktiskt skriver en extremt bra blogg, ni är sällsynta.

    SvaraRadera
  3. Dude,

    vad kan man förvänta sig av någon som fick feeling, skrev en pressrelase alldeles själv - och föreslog en helt ny helgdag? För en religion som inte ens är hennes egen? Medelmåttan firar nya triumfer på Sveavägen varje dag just nu.

    SvaraRadera
  4. Åh, tack för tipset om den där roliga siten; den hade jag helt missat om det inte var för dig (och Jämtins artikel då förstås).

    SvaraRadera

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.