30 mars 2011

CHOCKNYTT: Bloggen rörande överens med Beatrice Ask


För en vecka sen skrev TVR om sossarnas (och vänsterns) förslag om att kriminalisera svenskars sexköp även i andra länder. Vi var skeptiska till idén och valde att exemplifiera varför genom att peka på alternativa scenarier: Att andra kan få för sig att börja exportera sin lagstiftning rörande saker som abort och otrohet till oss.

Nu har även justitieminister Beatrice Ask (M) invänt mot förslaget, i en debattartikel. Hon förklarar sin skepsis på nästan exakt samma sätt – med hänvisning till andra länders lagstiftning rörande abort och homosexualitet.

The Viktor Report och Beatrice Ask resonerar alltså likadant. Det kan vara första gången och vi vet inte om vi ska vara glada eller oroliga. Hur som helst är vi skyldiga Ask en ursäkt för att fördomsfullt ha antagit att hon stödde förslaget, enbart på basis av att det var dumt och rörde juridik.

När vi läser den socialdemokratiska repliken till Ask blir vi dock helt övertygade om att vi är rätt ute. Artikeln, undertecknad av bland andra den tidigare ministern Morgan Johansson, kan vara det värsta smömos som vi läst på månader. Vilket inte vill säga lite. Inledningsmeningarna räcker:

”Varför ska svensk lag skydda den som köper sex av en 15-åring utomlands? Och är det Moderaternas uppfattning att det är okej att köpa sex, om man gör det utomlands? De frågorna ställer vi oss efter att ha läst justitieminister Beatrice Asks (M) artikel i Aftonbladet i måndags.”

För att inte dessa stackars undrande människor ska behöva sväva i ovisshet så föregriper TVR Beatrice Ask och svarar på frågorna direkt. Det är nämligen inte så svårt.

1. Svensk lag skyddar inte människor som köper sex i exempelvis Danmark. Dansk lag skyddar människor som köper sex i Danmark.

2. Ask skriver uttryckligen att hon gärna skulle se att andra länder införde svensk sexköpslagstiftning. Det borde inte gå att missförstå. Däremot är det uppenbarligen Moderaternas uppfattning att det inte är Moderaternas uppfattning som ska avgöra vad som är kriminellt i andra länder.

Att Morgan Johansson et al inte förstår det sista resonemanget säger väldigt mycket om deras syn på politik. Vill man inte reglera beteende X på sätt Y antas man automatiskt förespråka beteende Z. Reglera eller regleras, det är frågan. I Sverige, i EU, i världen.

Ursäkta franskan, men: Dumma jävlar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.