25 mars 2011

JUST NU: Bloggen på S-kongress



TVR har idag gått gonzo och hukar i pressrummet på sossarnas extrakongress. Det är förstås mycket intressant. Några iakttagelser so far:

1. Mona Sahlins tal möttes av stående ovationer, varma applåder och rungande medhåll. Det var helt enkelt lätt att glömma att publiken nyss sparkade ut henne brutalt och sen dess ägnat tre-fyra månader åt att försöka ersätta henne med i stort sett vem eller vad som helst med partimedlemskap.

2. Kongressen äger rum i ett enormt nybygge, som dock på grund av brist på 3G-mottagning lider av vissa problem med omvärldskommunikationen. Slump eller illavarslande symbolik?

3. Större delen av kongressen ska bestå av ”allmänpolitisk diskussion”. En sån pågår just nu, och den verkar i korthet gå ut på följande: Alla får tre minuter var på scenen, där de håller välförberedda men stentråkiga anföranden om sina hjärtefrågor. Detta inför enbart de närmast sörjande partikollegorna, eftersom såväl sossetoppar som journalister och vanliga åhörare gått någon annanstans.

Hade TVR varit en elak blogg hade vi konstaterat att den ”allmänpolitiska diskussionen” därmed utgör IRL-versionen av det socialdemokratiska bloggnätverket ”Netroots” – men det skulle vi förstås aldrig säga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.