31 mars 2011

Kvällsöppet i TV4



Igår onsdag fortsatte TVR att störa landets tv-tittare i kvällsfriden. Den här gången i en paneldiskussion om sossarnas göra eller icke göra.

Panelen bestod av SSU:s Jytte Guteland (bra!), Carina Hägg (S) och Peter Eriksson (MP), samt lite löst tyckarfolk från utsidan i form av Alex Schulman (uttalad sosse), Marie Söderqvist (högerspöke), Fredrik Segerfeldt (högerspöke deluxe) och TVR. Blandad kompott, således. Den som desperat vill se just vår medverkan kan streama sig fram till akt 3 och 4.

Ett litet tillägg, eftersom det inte fanns plats för det i programmet.

Vi anförde att tjatet om hur S ska vinna de välmående och välutbildade storstadsliberalerna i Stockholm är överdrivet, eftersom den gruppen utgör en hiskeligt liten del av den svenska väljarkåren. På detta invände Marie Söderqvist att TVR hade fel, eftersom hälften av svenska folket bor i Stockholms-, Göteborgs- och Malmöregionerna. Här är repliken på det:

Statistiskt sant, men det var ett svar på en fråga som inte ställdes. Merparten av Stockholms invånare är inte opolitiska bostadsrättsägare vars viktigaste fråga inför ett val är vem som ger mest rut-avdrag. För mer information; prova att åka tunnelbana.

Både Göteborg och Malmö styrs för övrigt av röda majoriteter sen urminnes tider. Moderaterna gick framåt starkt nationellt - men backade i Stockholm. Sambanden är inte alls så glasklara som man kan tro om man lyssnar på politiska kommentatorer med bostadsrätt och rut-avdrag.

Självklart är det bättre att ha den storstadsliberala övre medelklassen med sig än mot sig, de har trots allt rösträtt. TVR:s poäng är att sossarna inte har så mycket att hämta där, hur moderata de än blir. Bättre att säkra sin stora men läckande kärntrupp (vanliga knegare) och låta Miljöpartiet stå för inbrytningarna i Vasastan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.