17 juni 2011

Ett jobb för Göran


Maud Olofsson avgår som partiledare för Centern och det är förstås ett vettigt beslut. Efter tio år och två valvinster (varav den senare med minskade siffror för C) kan det nog vara vettigt med ett nytt ansikte.

Spekulationerna går vilda om vem som tar över. Tre huvudkandidater nämns: ”Gammelcenterns” favorit Eskil Erlandsson, de unga nyliberalernas Annie Johansson och Mauds egen favorit, den ännu så länge ganska intetsägande Anna-Karin Hatt.

The Viktor Report säger: Ingen av dem. Som vi tidigare slagit fast vore det bästa en helt annan lösning – nämligen att man gör som i fotbollsvärlden, och köper in sin nya spjutspets från ett konkurrerande lag med snarlik spelstil. Vi tänker förstås på Göran Hägglund (KD).

Det är en lösning som inte bara är tidsenlig så här i silly season-perioden, utan som också skulle gynna alla tre inblandade parter:
  • Centern får en nystart, men samtidigt en partiledare med både erfarenhet och upparbetad popularitet.
  • Göran Hägglund får också en nytändning, och på köpet ett parti med klart större potential som dessutom passar hans egen spelstil bättre. Hägglunds ”politikens gränser”- och ”verklighetens folk”-narrativ passar förstås mycket bättre i det ursprungliga verklighetens folk-partiet, decentralistiska Centern, än i förmynderibastionen KD.
  • Kristdemokraterna slipper en partiledare som de ändå inte tycker om, och kan välja sig en Maria Larsson-typ som garanterar dem en tillvaro som rättroget och härligt moralistiskt 1,5-procentsparti.
Inget att tveka om, alltså.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.