28 juni 2011

En man som heter Robert


Efter den senaste veckans haverier – med inställda löneutbetalningar och en fullständigt avhoppad styrelse, sånär som på Victor Muller själv – kunde man tro att även de mest optimistiska bedömarna tappat hoppet om Saab. Så är det också. Med ett lysande undantag.

Aftonbladets Robert Collin, känd för utspelet om att män är genetiskt bättre bilförare än kvinnor och som andlig ledare för alla Sveriges män som heter Ove, har inte gett upp. Det ligger inte i hans natur, kan man misstänka.

Collin bereds nu dagligen utrymme att på helsidor och uppslag spåra ur om att det i själva verket är Maud Olofsson som kört Saab i botten. Att den holländske charlatanen i kritstrecksrandigt i själva verket är en tapper David som slåss för det goda (misslyckad svensk fordonsindustri) mot en ondsint Goliat (regeringen, eller närmare bestämt Sveriges skattebetalare).

Den mycket informerade Collin kan exempelvis låta berätta att Victor Muller ”jobbat hela helgen” för att dra in pengar. Det var tappert, det får man ge Muller. Dock möjligen logiskt, med tanke på att resten av företagsledningen vänt honom ryggen och gått hem.

Å andra sidan. Collin kan säkert landa ett jobb i direktionen för Saab/Spyker/Whatever den dag Aftonbladet tröttnar på att framstå som en hemmatryckt haveristkommuniké i bilfrågor. Konkurrensen lär inte vara stentuff.

1 kommentar:

  1. Men Viktor, inte kan du skriva så om en så välmeriterad och nyanserad journalist som Robert Collin? En man som vet allt och som av allt att döma är fullt på det klara med att han vet mest och bäst. Och precis som det anstår en collie så springer han efter den allt mer vinglande saaben och skäller, lojalt viftande på svansen...

    SvaraRadera

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.