10 juni 2011

"jag hoppas att ni inte skriver något tråkigt om det här"


I morse meddelades det att Jeanette Gustafsdotter utsetts till ny vd för branschorganisationen Tidningsutgivarna. Namnet påminde TVR om något, och vi hittade snabbt vad: En gammal härva där Gustafsdotter i egenskap av vd för Mäklarsamfundet försökt tysta en mäklarkritisk bloggare. Onekligen en spännande merit med tanke på nya jobbet, varför vi kastade in en länk i ärendet på Twitter.

Länken spreds snabbt och twitterbranschtidningen Resume.se tvekade inte länge: Man följde raskt upp med en artikel i ämnet, där både Gustafsdotter och bloggaren i fråga, Johan Folin, intervjuas. Där framkommer att historien löstes och att det inte finns i Jeanette Gustafsdotters värld att försöka tysta någon, åtminstone inte enligt Jeanette Gustafsdotter.

Varpå hon avslutar:

- Jag hoppas att ni inte skriver någonting tråkigt om det här, det vore inte bra för vare sig Johan eller mig.

Därmed kan vi alla lägga historien bakom oss med en betryggande slutsats. Jeanette Gustafsdotter är en varm vän av tryck- och yttrandefrihet – åtminstone så länge den inte missbrukas till något tråkigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.