8 juni 2011

Korståg med förhinder


Ni känner säkert till historien om sossarnas flip-floppande i frågan om den svenska insatsen i Libyen. TVR sammanfattade det mesta i en populär post i maj, och vår prognos får sägas ha slagit in hyfsat. Nu har man nämligen intagit sin femtioelfte ståndpunkt och en överenskommelse med regeringen har nåtts. Slutet gott, allting gott? Det är inte helt säkert.

Chefsakrobat Juholt, som alltså först (tror vi) drev linjen att Sverige inte skulle blanda sig i Libyen i fortsättningen, öppnar nu inte bara för det, utan vill också skicka svensk trupp till Syrien och Sudan. Stora planer och säkert en god ansats, men det öppnar för visst internt rabalder i det röda gänget.
I valmanifestet 2010 lyckades ju Vänsterpartiet få igenom att Sverige skulle kräva USA:s omedelbara tillbakadragande av alla utländska baser i händelse av rödgrön valseger. Ett krav som blev hånat från många håll, men det finns ingen anledning att tro att V har ändrat sig.

Mot bakgrund av detta, samt det faktum att S helt uppenbart trivs med att vara i opposition mot sig självt i utrikesfrågor, vågar The Viktor Report redan nu förutspå punkt 1 i det rödgröna valmanifestet 2014:

JUHOLT UT UR ARABVÄRLDEN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.