30 maj 2011

Bloggen avgör fallet Kungen


Affären kring Hans Majestäts eventuella tveksamheter rullar vidare – naturligtvis. Affären är ju en mycket god affär. Tidningar säljer tidningar, tv-kanaler säljer reklam och konsulter inom pr, medieträning och retorik får ovärderlig marknadsföring för sin verksamhet genom mer eller mindre relevanta ”expertkommentarer” i tidigare nämnda sammanhang. Inget tyder alltså på att det hela kommer avta inom en nära framtid.
Alltså rimligt att påminna om vad saken handlar om. Kungen har tydligt förnekat inblandning i Anders Lettströms dealande med suspekta gangstrar. Anders Lettström påstår sig ha agerat ensam. Alltså är den saken ur världen – vare sig man tror på det eller inte så är det ju mer eller mindre omöjligt att bevisa motsatsen. Återstår då frågan om huruvida Carl Gustaf, 65, har eller inte har besökt suspekt strippklubb under det senaste kvartsseklet.

TVR kan vara fel ute, men det känns inte som en fråga som vare sig borde eller kommer att avgöra Sveriges statsskick.

Men han kan ju ha utsatt sig för en utpressningssituation, vrålar någon. Jo, det är sant. Det kan han ha gjort. Förvisso varje gång han lämnat hemmet, men ändå. Den givna följdfrågan har dock aldrig ställts till vrålarna här: Exakt vad skulle man pressa kungen på?

Ett signerat familjefoto?

Fribiljetter till Victoriadagen?

Det enda som är säkert och tydligt i den här härvan är att för att vara maffia så är den svenska maffian väldigt benägen att gola ner sina uppdragsgivare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.