20 maj 2011

MP, nästan som alla andra

Idag inleds Miljöpartiets kongress i Karlstad, där man bland annat ska kröna Gustav Fridolin till det ena språkröret och sen bevittna något så ovanligt som en öppen och ärlig strid om den andra posten. Valberedningens förslag Åsa Romson utmanas av den mer meriterade Mikaela Valtersson och utgången är oviss.

Dagens vinkel i media tycks vara att MP numera är ”ett parti som alla andra”, vilket ska bevisas i och med kongressen. TVR är inte helt säker på det. Dels tillåter man uppenbarligen interndemokrati på en kongress – ett solklart utslag av extremism i svensk politik. När man sen, som SVT har gjort, tar en titt på de motioner som medlemmarna skickat in till kongressen så hittar man också lite mer, tja, udda saker. Som även om de avslås ger en viss bild av stämningarna i partiet.

Förbud mot kött, tobak, gårdsförsäljning, mobilanvändande på tåg och motorsport samt obligatoriska skafferier (?) rimmar kanske inte helt med partiets uttalade ambition att locka Sveriges liberaler. Det som verkligen fångar vårt intresse är dock den sista punkten på listan.

Så genialt i sin enkelhet. MP kan här vara på väg att lösa den gordiska knut som sysselsatt regeringar, centralbanker och internationella organisationer sen pengar uppfanns. Låt oss sluta med all denna krångliga bekämpning och helt enkelt avskaffa inflationen.

Om den politiska tänkaren bakom motionen bara fått chansen i Tyskland på 20-talet hade kanske både Hitler och andra världskriget kunnat undvikas. Och skulle kongressen mot förmodan avslå motionen så föreslår vi att ombudet omedelbart säljer sina tjänster till Zimbabwe.

De skulle nog vara beredda att slanta upp rejält för konsulttjänster i ämnet – säkert ett par triljoner zimbabwiska dollar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.