7 maj 2011

Hämnden i skärgården


Ni har garanterat inte missat gårdagens stora nyhet: att en kvinna säger sig ha sett och fotograferat en främmande ubåt i Baggensfjärden utanför Saltsjöbaden. Mysteriet är ännu olöst och marinen har inlett en mycket hemlig utredning, varför spekulationsvågorna förstås går vilda.

Är det ryssen som kommit tillbaka? Ett hemligt Natosamarbete? Eller är det, som någon glädjedödare från SMHI tror, ett vanligt jävla isflak?

Intressanta gissningar alltihop, men troligen fel. The Viktor Report har sin teori glasklar.

Detta är Libyens vedergällning för vårt deltagande i FN:s militära operation.

Det grundar vi dels på den tydliga motivbilden och dels på genomförandet. Krigets lagar säger att ett motangrepp ska stå i proportion till angreppet, och det efterlever libyerna till punkt och pricka här:
Vi tog en flygtur och kikade lite på deras regims frontlinjer (de militära baserna). Khadaffi ordnade skärgårdskryssning och spanade in vår regims frontlinjer (de sjönära designvillorna på Solsidan).
Fullständigt logiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.