6 apr. 2011

Alla får sedlar


Under morgonen har Riksbanken presenterat Sveriges nya sedlar – eller rättare sagt vilka som får äran att pryda dem. Namnen ser vi på bilden ovan, från Expressen. Några korta TVR-noteringar:

* Tre män och tre kvinnor är naturligtvis rimligt och kommer att hålla de flesta på gott humör. Dock räknar vi redan minuterna till den första debattartikeln där något av Feministiskt initiativs fjorton nya språkrör RASAR och menar att faktumet att en man fick 1 000-lappen är en symbol för patriarkatets monetära överläge.

* Vi väntar också på den första facebookgruppen som RASAR mot att Astrid Lindgren bara fick 20-lappen, och istället kräver att Sverige inför en 10 000-kronorssedel i hennes ära. Samt ger tjugan (och Nobelpriset) till Pippi.

* Demonregissören och skattesmitaren Ingmar Bergman fick pryda den hittills icke existerande 200-lappen. Det finns en dold symbolik här, utöver det uppenbara i att kopplingen mellan pengar och ångest nu tydligt ökar i samhället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.