27 apr. 2011

Partiprogram i tv - vi har hela listan!



Igår kunde The Viktor Report berätta om SD:s planer på en egen tv-kanal. Vi gav efter lite tvekan vår välsignelse till projektet och bjöd också på en lista med programförslag till satsningen.

Nu är det förstås bara en tidsfråga innan övriga partier också känner sig tvungna att starta tv-kanaler, för att inte riskera att hamna i SD:s mediala bakvatten. Och eftersom TVR inte vill anklagas för att ensidigt gynna SD så ska vi förstås ge lite kostnadsfri input även till de andra.

Här är programmen som partierna borde satsa på.

* * * * *

Centerpartiet
CSI Knäckebröhult
Att köpa in franchiseformatet CSI är dyrt, men i egenskap av Sveriges rikaste parti har man råd. Här tar man hjälp av forensisk spaning i jakten på en idé som kan engagera väljare.

Folkpartiet
Är du smartare än en niondeklassare?
Kunskapsnivån i skolan sjunker och allt färre når gymnasiebehörighet. Genom den här frågesporten, ledd av Jan Björklund, får underkända elever en andra chans att vinna en gymnasieplats – utan att man behöver slösa skattemedel på fler lärare.

Socialdemokraterna
O(s)karshamn Camping
Efter Kanal 5-succén Böda Camping: sossar på husvagnssemester. Vi ser Veronica Palm steka fiskpinnar, Tommy Waidelich kicka boll med ungarna och Håkan Juholt blanda grogg i huvtröja. Folkligt, festligt och garanterat fritt från politiska besked.

Moderaterna
Moderatfestivalen
Programmet du aldrig kommer undan: det pågår i evigheter och tar över Sverige fullständigt. Trots att den snygga produktionen egentligen är ganska innehållsfattig och extremt förutsägbar.

Miljöpartiet
Sextonhundranittileaks
Ljuv nostalgi och återblickar från tiden då folk visserligen var utfattiga och politiskt/religiöst förtryckta, men ännu helt befriade från industrialismens och tillväxtens hemska skadeverkningar.

Piratpartiet
Expedition: Pirat
Hur länge kan en liten grupp överleva utan mänsklig kontakt – och väljare? Flugornas herre möter Robinson i ett nervkittlande doku-drama. (Obs! Endast webb-tv.)

Vänsterpartiet
Efter (tjugohundra-) tio
Malou von Siwers köps över från TV4, men får fortsätta prata om sitt favoritämne – döden. Döden för välfärdsstaten, den svenska modellen, solidariteten, statssocialismen och för allt annat som gör det politiska livet värt att leva.

Feministiskt initiativ
Project Runaway
Gudrun Schyman stack – och med henne det mediala intresset. Vi följer här jakten på den svenska socialist-feminismens next top model.

Kristdemokraterna
Parlamentet
Tråkigt att köpa in en redan uttjatad TV4-följetong? Jo, visserligen. Men också det enda sättet att säkra att KD har ett parlament att gå till även efter 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.