18 apr. 2011

På tal om kommersiella självmord

Och nu över till lokalnyheterna. Socialdemokraterna här i stan har valt sig en ny ordförande efter Carin Jämtin. Vällingbybon och doldisen Karin Wanngård får uppdraget att försöka ta det stadigt krympande partiet tillbaka på banan.

Här på SR:s valpejl (mycket bra instrument!) kan man se vad Wanngård tycker om en lång rad politiska frågor. Om du tycker att det är oväntat mycket ja till skatt och nej till annat (däribland EU) så är det inte så konstigt. Sajten Makthavare har kört resultaten för att ta reda på hur väl Wanngårds åsikter överensstämmer med riksdagspartiernas och resultatet borde höja ett och annat ögonbryn.

Den enskilda riksdagsledamot som står närmast Wanngård är heller ingen socialdemokrat, utan Vänsterpartiets ordförande Lars Ohly.

Nu ska vi förstås inte dra några förhastade slutsatser. Men visst känns Wanngårds (S) spontant som en tuff utmanare till Folkpartiet om platsen som tredje största stockholmsparti 2014.

(Om ni hör något som klirrar imorgon, ingen fara. Det är bara stans miljöpartister som återvinner sina ekologiska vinflaskor efter festen ikväll.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.