15 apr. 2011

Ont i huvudet?



Fredag morgon. En hel del av er var säkert, mot bättre vetande, ute och slog runt igår. Någon läsare från reklambranschen var kanske till och med på Guldäggsgalan och såg branscheliten dunka varandra i ryggen med kundernas sedelbuntar. Huvudvärk kan komma plötsligt, men den kan också komma väntat.

För att det ska kännas bättre: Tänk på Håkan Juholt. Förutom de väntade krigsrubrikerna om sammanträdesrums-gate har också tricket att utmana Fredrik Reinfeldt om sjukvården i Västra Götaland, som TVR skrev om här, fått en backfire.

Reinfeldt tackade ju nej till utmaningen med (den rimliga) motiveringen att det var bättre att de som faktiskt ställde upp i omvalet till landstinget tog debatten. Nu har dock Folkpartiets man i regionen, Jonas Andersson, tagit chansen till ett utspel som säkert får fäste i de lokala medierna.

- Jag delar Carin Jämtins åsikt att väljarna i Västra Götaland har rätt att få veta vilka politiska alternativ som finns för sjukvården i regionen. Om Jämtin anser att Håkan Juholt är den företrädare som bäst kan representera Socialdemokraternas sjukvårdspolitik i Västra Götalandsregionen är jag villig att ta upp den kastade handsken och i en debatt klargöra hur vi i Folkpartiet vill forma framtidens sjukvård.

Vilket förstås föranleder en klassisk rävsax. Att som nyvald boss för Sveriges största parti åka ner och debattera med ett regionråd om saker som man rimligen inte har koll på, eller förklara sig för fin för att möta ett regionråd i en debatt som man själv initierat?

Huvudvärk kan komma plötsligt. Men ibland är den som sagt självförvållad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.