14 apr. 2011

Att sätta sig i skiten helt i onödan



Stor dramatik i riksdagspolitiken idag. Dock inte i talarstolen, eller ens i plenisalen, utan i någon korridor i samband med ett möte i det kanske inte fullt så glamorösa arbetsmarknadsutskottet. Följande har hänt (vad det verkar).

De rödgröna partierna vill göra A-kassan mer generös. Det vill även SD, varför det finns en riksdagsmajoritet för att genomföra förändringen. Det hela problematiseras förstås av att de rödgröna gjort stort paradnummer av att ”aldrig, aldrig någonsin, under några omständigheter” samarbeta med just SD.

Under mötet twittrade ett par av de moderata ledamöterna om att de sett SD:s representant Sven-Olof Sällström i möte med de rödgröna på Ylva Johanssons (S) rum. Vilket ju starkt indikerar just samarbete.

Hus tog i helsicke. Ylva Johansson och hennes rödgröna vänner kallade till pressträff där de förnekade allt samröre med Sällström och twittervänstern rasade mot ”lögnarna” Hanif Bali och Christoffer Järkeborn (M). Ylva Johansson sprang till och med till sin gruppledare och krävde att denna skulle driva frågan om twitterförbud hos talmannen.

När nu Sven-Olof Sällström kommenterar det hela i ett pressmeddelande framstår det som ganska uppenbart att det istället är Ylva Johansson som ljuger, och detta helt utan hjälp av Twitter. Hon har bjudit in Sällström på rummet, men strax därefter blivit påmind av en medarbetare om den obligatoriska beröringsskräck som hon själv varit med om att införa. Varefter (den säkert ganska förvånade) sverigedemokraten ombetts att lämna rummet igen.

Vilket han snällt gjorde, tillsammans med det mesta av Johanssons trovärdighet.

* * * * *
TVR:s kommentar: Den som gräver en grop för alliansen trillar ibland själv däri. Att det här blir en skandal är naturligtvis larvigt, men det är lika självförvållat som väntat. Och felet är förstås den portalparagraf om beröringsskräck som ger SD chansen att framstå som det enda resonabla partiet i kammaren.

Hur mycket antirasist man än är så är det nämligen svårt att se hur Sveriges invandringspolitik påverkas negativt av att Sven-Olof Sällström får sitta med när det dricks kaffe och skrivs förslag om höjd A-kassa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.