21 apr. 2011

Centerns räddning?

Centerpartiet har det tufft för närvarande. Ett risigt val har följts av stadigt sjunkande opinionssiffror och känslan av att ”något måste göras” är spridd i partiet. Exakt vad är dock lite oklart, som i de flesta svenska partier.

Att välja en ny ledare kan man förstås göra. Det är till och med troligt att Maud Olofsson inom kort lämnar över ordförandeposten. Ett par kandidater sägs finnas, men ingen som känns som en omedelbar ”wow”-upplevelse eller som på kort tid kan ge partiet en radikalt ny image.

Fram till igår, åtminstone, då en udda kandidat anmälde intresse via Twitter.

Tja, varför inte?

Sture Bergwall (mer känd som Thomas Quick) kan faktiskt sägas ha vissa kvalifikationer för jobbet.
  • Redan känd bland svenska folket. En ny ”Det här är Lennart”-kampanj, som man tvingades göra med färglösa Lennart Daleus inför valet 98, behövs definitivt inte.
  • Gedigen landsbygdsförankring. Bergwall befinner sig i den lilla orten Säter i Dalarna, most likely även över nästa valrörelse.
  • God retoriker. Då Bergwall lyckades få Sveriges rättsväsende att tro att han var skyldig till tiotals mord som han inte begått, så borde det vara en smal sak att övertyga sju-åtta väljarprocent om Centerns förträfflighet.
Vissa logistiska bekymmer finns såklart, men att Sture inte kommer att kunna delta i partiledardebatterna inför valet behöver inte vara negativt. Kolla bara på exemplet Jimmie Åkesson 2010.

TVR föreslår: Välj Bergwall. I kampen om den uppmärksamhet som alla småpartier tjatar om att de behöver skulle han bli ett dödligt effektivt vapen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

The Viktor Report har för avsikt att vara en interaktiv blogg. Dock förbehåller vi oss rätten att helt godtyckligt ta bort kommentarer som på ett eller annat sätt inte faller upphovsmannen i smaken.

Med andra ord har du full rätt till din åsikt, så länge den inte kontrasterar allt för mycket med vår.